HEILIGE APOSTEL ANDREAS

Aankondigingen

Overlijden Nicolas Ossorguine: (1924-2014)

“Goede en trouwe dienaar”
“Ga binnen in de trouw van uw Heer”

Op 5 november is Nicolas Ossorguine, voormalig professor van het Institut de Théologie Saint-Serge en en koorleider van de gelijknamige parochie (Parijs), in de Heer ontslapen. Vijftig jaar lang stond hij ten dienste van de Kerk door samen met zijn studenten en parochianen de liturgische diensten te zingen. Elke dag, ’s morgens en ’s avonds, jaar in jaar uit, met een kleine pauze in de zomer. Hij wist de waardevolle oude zangtradities die zijn vader uit Rusland had meegebracht, op zijn beurt door te geven aan de volgende generaties. Zijn belang kan onmogelijk overschat worden. De plechtige uitvaart heeft plaats op 13 november in zijn parochiekerk van Saint-Serge-de-Radonège. Hij wordt begraven op het Russisch kerkhof in Sainte-Geneviève-des-Bois, nabij Parijs. Nicolas Ossorguine laat een weduwe en een zoon na.

8070227-12575690.jpg
8070227-12575723.jpg
Orthodoxekerk Gent