HEILIGE APOSTEL ANDREAS

Aankondigingen

Lezing: "Hedendaags Athene in zijn sociale context" Marc Van den Reeck - woe 25 april om 20u

Marc Van den Reeck - Hedendaags Athene in zijn sociale context

Uit een kleine provinciestad, waartoe Athene verworden was ten tijde van de Griekse onafhankelijkheidsverwerving in de jaren 1820, groeide een miljoenenhoofdstad. De stad is in haar sociaal weefsel een bijna feilloze weerspiegeling van de bewogen moderne geschiedenis van Griekenland en van de huidige dubbele crisis van economie en migratie, vandaag weliswaar minder in het nieuws, maar daarom niet minder reëel en ingrijpend. Vanuit die invalshoek van geschiedenis en hedendaagse omstandigheden geven we een kijk op Athene, eens niet gericht op de Akropolis en de antiquiteit.

 

De lezing gaat door op woensdag 25 april 2018 om 20u, in Auditorium 1 Jan Broeckx, Blandijnberg 2, Gent. Toegang kost 3 euro (gratis voor leden, studenten, scholieren, en personeel AUGent). Meer informatie vindt u op onze website en op onze Facebookpagina.

 

Schermafbeelding 2018-04-12 om 21.57.54.png
Orthodoxekerk Gent