HEILIGE APOSTEL ANDREAS

Kalender

Liturgische Vieringen

Woensdag: 19:00 Vespers – Het Jezusgebed  *
Zaterdag: 18:00 Vespers **
Zondag: 09:oo Metten – 10:00 Goddelijke Liturgie

*Geen weekvespers tijdens de schoolvakanties

**Laatste zaterdag van de maand, Panikhida (gedachtenis voor overledenen) 

 

Back to All Events

Geboorte van de Profeet, Voorloper en Doper Johannes

Grote Vespers

Roemrijke Johannes, Apostel der wereld, die zelf de blijde Verkondiging van Gabriël zijt; de Vrucht van haar, die onvruchtbaar was; de schoonste die uit de woestijn gekomen zijt; en de ware vriend van de bruidegom, Die Christus is; bid vurig tot Hem voor onze zielen om de grote genade. 

De Lamp van het Licht gaat heden als Morgenster vooraf aan de Komst van God, het Woord; heden ook ontbond hij daardoor Zacharias' tong en maakte een einde aan het zwijgen dat hem door de engel was opgelegd. Want het was passend, dat de stilte verbroken werd, daar hij de vader was van de Stem, die de Blijde Boodschap bracht van de Verlossing van heel de wereld.

 

 

Earlier Event: June 24